nyugta.hu

- online pénztárgépek

Back

ANDVIN

ANDVIN

kereskedelmi és szolgáltató Bt.

1104 Budapest, Szentimrey utca 12.
Szervíz engedély száma: 10131.
Monori András
0630 952 5061 | 0630 947 7797 
andvin [at] t-email.hu

Online tudnivalo

Kapcsolat

Hírek

Online számlázás: Hogyan teljesíthetem?

2020. július 1-jétől változnak az online számlaadat-szolgáltatás szabályai. Ettől az időponttól bővül azon számlák köre, amikről adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé. A számla áthárított áfatartalmától függetlenül kötelezővé válik az adatszolgáltatás minden olyan 2020. június 30. után kiállított/kibocsátott számláról, amit egy adóalany egy másik belföldön nyilvántartásba vett adóalanynak belföldön teljesített ügyletről állít ki.

EURO 150 Flexy Frissítés

Euro-150TE Flexy pénztárgép V0004 FW verziójával
kapcsolatos forgalmazói tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015.01.29-i határozatában az MKEH engedélyezte az Euro- 150TE Flexy pénztárgép V0004 FW szoftver verzióját, így ezekre a pénztárgépekre a NAV hamarosan megküldi az új szoftvert. A FW küldés ütemezetten, több ezres csoportokban történik (az elkövetkező hetekben), nem egyszerre az összes gépre.

Fontos információ

Fontos információ | nyugta.hu

Készpénzes SZÁMLÁK összegének rögzítése Flexy és Mini pénztárgépeken

A készpénzes ÁFA-s számlák végösszegét is rögzíteni kell a pénztárgépekbe, hogy stimmeljen a pénztárgép (kasszafiók) pénzkészlete.

További részletek

 


Számlák: beüssem, vagy NE üssem?

Amennyiben a vállalkozás, amely készpénzes (vagy készpénz helyettesítő eszközzel fizetett) számlát állít ki, használ online pénztárgépet is, ezt a számlát az online pénztárgépbe nem kell szerepeltetni, mint nyugta (azaz értékesítés). Viszont amennyiben a számla ellenértékét a pénztárgép kasszafiókba helyezik, úgy Befizetés (Pénz be) bizonylattal le kell kezelni ezt a mozgást a pénztárgépen, hogy a kasszafiók tartalom egyezzen a pénztárgépen lévő nyilvántartással.

További részletek

 


Online számlázás

2020. július 1-jétől változnak az online számlaadat-szolgáltatás szabályai, bővül azon számlák köre, amikről adatot kell szolgáltatni.

Részletes információkért kattintson ide.

 


 

Online pénztárgép beszerzésének támogatásáról

A nemzetgazdasági miniszter 39/2016. (XI. 15.) NGM rendelete a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére 2017. január 1-jétől kötelezett adózónak az online pénztárgép beszerzéséhez nyújtott támogatásról.

Részletekért kattintson ide!

Az ide vonatkozó fejezetet a 6. oldalon találja meg.

 


 

Tájékoztatás az Éves szervizes felülvizsgálat határidejével kapcsolatban:

Az online pénztárgépeket a NAV szervere helyezi üzembe a szerviz/műszerész közreműködésével, melynek időpontját a műszerész köteles bejegyezni a Pénztárgépnaplóba. A Pénztárgépnaplót az üzemeltető köteles az üzemeltetési helyen tartani a Rendelet 54. §. (5) bekezdése értelmében.

Fentiekből adódóan minden fél számára a megszemélyesítés dátuma az ismert dátum, valamint a NAV számára saját megszemélyesítő szerverén ez a dátum ellenőrizhető.

Az üzembe helyezést (megszemélyesítést) követő felülvizsgálat 1 éves határidejét, a NAV álláspontja szerint, tehát a megszemélyesítés dátumától kell számítani. 

A Rendelet meghatározza a további (második, harmadik, stb.) felülvizsgálatok elvégzésének határidejét is, ami az előző felülvizsgálat elvégzésétől számított egy év. Tehát a NAV véleménye szerint, amennyiben az első felülvizsgálat később (esetleg korábban) lett elvégezve mint az előző bekezdések szerint meghatározott határidő, és a második felülvizsgálat az ilyen későbbi (vagy korábbi) dátumhoz képest egy éven belül elvégzésre került, úgy az nem kifogásolható.

Mindezek ellenére, ha az első felülvizsgálat később volt elvégezve, javasoljuk, akkor is törekedjetek lehetőség szerint a második felülvizsgálatnál ezt a csúszást behozni, hogy elejét lehessen venni a vitás helyzeteknek, és az esetleges NAV bírság kiszabásnak.

A NAV a bírság összegének meghatározásakor minden körülményt, eddigi jogkövető magatartást, stb. mérlegel, így az általatok megküldött eseteket nem lehet teljesen egyenrangúnak venni. Amennyiben viszont bírság kiszabására kerül sor, és azzal az üzemeltető nem ért egyet, természetesen lehetősége van a 2003. évi XCII. törvényben biztosított jogorvoslatra (fellebbezésre). 


Cégének megszünésével, vagy szüneteltetésével kapcsolatban az alábbi segédanyagok, nyomtatványokat tudja letölteni.

Telekom - Mobil internettel kapcsolatos ügyintézés:

Szüneteltetési kérelem Letöltés / Megnyitás
Meghatalmazás Letöltés / Megnyitás

Mobil Adat Kft. - Mobil internettel kapcsolatos ügyintézés:

Adatváltoztatási nyilatkozat Letöltés / Megnyitás
Nyilatkozat egyedi mentességről Letöltés / Megnyitás
Felmondási nyilatkozat Letöltés / Megnyitás
Nyilatkozat szüneteltetésből történő visszakapcsoláshoz Letöltés / Megnyitás
Nyilatkozat szüneteltetésről Letöltés / Megnyitás


Copyright

ANDVIN kereskedelmi és szolgáltató Bt. | 2013. Minden jog fenntartva

A Drupal alapú honlap készítésében részt vett a Macroweb Internet Consulting