nyugta.hu

- online pénztárgépek

Back

ANDVIN

ANDVIN

kereskedelmi és szolgáltató Bt.

1104 Budapest, Szentimrey utca 12.
Szervíz engedély száma: 10131.
Monori András
0630 952 5061 | 0630 947 7797 
andvin [at] t-email.hu

Online tudnivalo

Kapcsolat

Hírek

Online számlázás: Hogyan teljesíthetem?

2020. július 1-jétől változnak az online számlaadat-szolgáltatás szabályai. Ettől az időponttól bővül azon számlák köre, amikről adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felé. A számla áthárított áfatartalmától függetlenül kötelezővé válik az adatszolgáltatás minden olyan 2020. június 30. után kiállított/kibocsátott számláról, amit egy adóalany egy másik belföldön nyilvántartásba vett adóalanynak belföldön teljesített ügyletről állít ki.

EURO 150 Flexy Frissítés

Euro-150TE Flexy pénztárgép V0004 FW verziójával
kapcsolatos forgalmazói tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015.01.29-i határozatában az MKEH engedélyezte az Euro- 150TE Flexy pénztárgép V0004 FW szoftver verzióját, így ezekre a pénztárgépekre a NAV hamarosan megküldi az új szoftvert. A FW küldés ütemezetten, több ezres csoportokban történik (az elkövetkező hetekben), nem egyszerre az összes gépre.

Online pénztár tudnivalók

Online pénztár tudnivalók | nyugta.hu

Pénztárgép igénylés / vásárlás / átszemélyesítés

Online pénztárgép vásárlás vagy használt gép vásárlása esetén szükséges átszemélyesítés első lépéseként, meg kell igényelni a pénztárgép egyedi azonosítóját a PTGREG segítségével.

A PTGREG segítségével első üzembehelyezési és átszemélyesítési kód igénylésére is van lehetőség.

Az pénztárgépeket a fenti lépésekről készült igazolás ellenében, akár AZONNAL tudjuk szállítani.

Mobil internet használata

2014. január 1-vel a pénztárgépekhez szükséges mobil internet kapcsolat havidíját az állam egységesítette. A "kiskasszás" vállalkozások havidíját 1.500 Ft+ÁFA összegben állapították meg, míg a PC alapú kasszák esetében ez 2.500 Ft+ÁFA-ba fog kerülni.

A havidíj módosítását VISSZAMENŐLEG minden pénztárgéphez rendelt mobil internet előfizetésre érvényes. A már megkötött mobil internet előfizetések változásáról a szolgáltató levélben értesíti az előfizetőket.

Pénztárgép frissítés

A leírás az Elcom e150 flexy online pénztárgépre vonatkozik. A többi típus automatikusan frissül.

Az online pénztárgépek mentésének menete lépésenként. Felhívjuk a figyelmet, hogy a forgalomban lévő pénzárgépek közel egy időben történő frissítése miatt a folyamat akár 20-30 percet is igénybe vehet. Nyomatékosan javasoljuk, hogy semmikép ne próbálják meg ismételt gomblenyomással siettetni a folyamatot, különben a pénztárgép könnyedén lefagy, melyet csak szervízeléssel lehet orvosolni.

I. Első lépésként le kell menteni a pénztárgépből a havi zárást. Amíg ez nem történik meg, addig a frissítés nem fog végbemenni. Az alábbi gomblenyomási sorrendet követve készítheti el a havi zárást:

 1. kezelő / kezelő / -> / -> / TL / TL / -> / TL / nyomtatás
 2. kezelő / kezelő / kezelő / <- / <- / <- / TL / <- / <-

II. Szoftverfrissítés menete lépésenként, vagy VIDEÓ SEGÍTSÉGÉVEL:

 1. P-üzemmódba lépve, ki kell választani menüből a PTG SW UPGRADE tételt, majd TL KÉSZPÉNZ billentyű lenyomásával elindítani a folyamatot.
 2. Ekkor a pénztárgép megkérdezi, hogy elvégezze-e a speciális SD kártyára az adatbázis mentését: "ADATBÁZIST MENT?". Megnyomni a Törlés-t.
 3. Ezt követően a pénztárgép megkérdezni, hogy folytatjuk-e a frissítés menetét: "FOLYTAT?". Itt ST RÉSZÖSSZEG / TÖRLÉS billentyűkkel tudjuk kiválasztani, hogy IGEN vagy NEM.
 4. Elindul a frissítés folyamata, melyet a kijelző és állapotjelzők alapján tudunk követni:
  1. FW FRISSÍTÉS / EURO-150 BOOT VER (kijelzőn)
  2. a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, ez jelzi a pénztárgép új szoftverének betöltését
  3. majd a pénztárgép újraindul, kijelzőn: "RENDSZER BEÁLL. MASTER RESET"
  4. a sárga állapotjelző fény gyorsan villog, ez jelzi az AEE új szoftverének betöltését
  5. a folyamat befejezését követően fontos, hogy a sárga jelzőfény ne világítson és ne is villanjon fel 15 percen keresztül, ezt ki kell várni!
  6. ez után meg kell nyomni a TL KÉSZPÉNZ billentyűt
  7. a kijelzőn megjelenik az "MRS FOLYAMATBAN..." felirat, majd befejezését követően erről előbb bizonylat nyomtatódik, majd pár másodperc múlva megjelenik az "MRS OK KIKAPCSOLÁS" felirat
  8. ezt követően ki kell kapcsolni a pénztárgépet, majd be kell kapcsolni

Amennyiben nincs elérhető frissítés, és a pénztárgépen elindítjuk a frissítést, ezt a pénztárgép "NINCS ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS" hibaüzenettel jelzi.

Copyright

ANDVIN kereskedelmi és szolgáltató Bt. | 2013. Minden jog fenntartva

Drupal alapú website